Smart Home

Smart Home

Der er ingen produkter i denne kategori.

HOME AUTOMATION | SMART HOME | DOMOTICZ

Hjemmeautomatisering eller domotik er bygningsautomatisering til et hjem, kaldet et smart hjem eller smarthus. Et hjemmeautomatiseringssystem vil overvåge og/eller kontrollere hjemmets egenskaber såsom belysning, klima, underholdningssystemer og apparater. Det kan også omfatte sikkerhed i hjemmet såsom adgangskontrol og alarmsystemer. Når de er forbundet med internettet, er hjemmeenheder en vigtig bestanddel af tingenes internet ("IoT").

Et hjemmeautomatiseringssystem forbinder typisk kontrollerede enheder til en central smart home hub (nogle gange kaldet en "gateway"). Brugergrænsefladen til kontrol af systemet bruger enten vægmonterede terminaler, tablet- eller stationære computere, en mobiltelefonapplikation eller en webgrænseflade, der også kan være tilgængelig off-site via internettet.

Mens der er mange konkurrerende leverandører, er der en stigende indsats mod open source-systemer. Der er dog problemer med den nuværende tilstand af hjemmeautomatisering, herunder mangel på standardiserede sikkerhedsforanstaltninger og udfasning af ældre enheder uden bagudkompatibilitet.

Hjemmeautomatisering har et stort potentiale for deling af data mellem familiemedlemmer eller betroede personer for personlig sikkerhed og kan føre til energibesparende foranstaltninger med en positiv miljøpåvirkning i fremtiden.

Hjemmeautomatiseringsmarkedet var 5,77 milliarder USD værd i 2013, forudsagt at nå en markedsværdi på 12,81 milliarder USD i 2020.

Nogle af de mest anvendte trådløse teknologier til Smart Home er Z-Wave, Zigbee, Wifi, Bluetooth (BLE), RF 433 Mhz og RF 868 Mhz