Filtrér baseret på:

Kategorier
Producent

Lyd

Der er 4 varer.
Viser 1 - 4 af 4 varer
At se en højttaler blive overhældt med vand, opvarmet i en ovn, nedkølet i en fryser, zappet med en strømpistol og skubbet ned fra borde kan tage pusten fra de fleste. Men sådan er det ikke for dem, der var med til at gøre Sonos Move til virkelighed.

For mange er maskinteknik omgærdet af en vis mystik. Zaba fastholder, at hendes fagområde ikke er mystisk men derimod findes overalt, lige fra emballage af dagligvarer til de materialer, vores apparater består af. Og det er ikke en profession, hvor et enkelt geni skaber det hele. Det kræver, at mange hoveder arbejder sammen og går på kompromis.

“Hvis akustikteamet havde fået frie tøjler, ville Move sikkert have været for stor for det industrielle designteam,” forklarer Zaba. “Og hvis maskiningeniørerne havde fået deres vilje, ville Move sikkert ligne en pansret kasse. Den ville klare sig enestående i al vores afprøvning men være et mareridt for designteamet. Så alle disse teams skal arbejde sammen, og de holder hinanden i skak.”

Som et resultat af den opdagelse nydesignede ingeniørteamet derfor Moves wooferramme og gjorde den til en integreret del af Moves kabinet. (Sædvanligvis er rammen en separat komponent).

Efter at have gennemgået snesevis af 3D-modeller og lige så mange forslag, prints og prototyper skabte de en wooferramme med brede ribber og 40 % glaskomposit, som kunne modstå en imponerende forøgelse af belastningen.

“Vi har en maskine, der hedder Instron, og som måler forholdet mellem kraft og deformation,” siger Zaba. “Maskinen vurderer i bund og grund, hvor meget kraft der skal til for at ødelægge noget. Og uanset hvor meget kraft vi brugte, kunne vi ikke ødelægge den nye wooferramme.”

Teamet fandt senere ud af, at den ramme, de oprindeligt havde testet, faktisk afveg fra normen og havde en helt anden materialesammensætning. Men den nyudviklede prototype for Move viste sig imidlertid at være så holdbar, at der ikke herskede nogen tvivl om, hvorvidt den skulle inkluderes i slutproduktet eller ej.

“En ingeniør ville måske se på den og sige, at den er overdesignet. Men vi vidste, at vi gjorde det rigtige,” forklarer Zaba. “Jeg har aldrig set den gå i stykker under nogen omstændigheder. Nogensinde.”

Spol frem til i dag, hvor Move er klar til at blive taget med hjem – eller ud i det fri – af lytterne. Ikke blot er den så robust, som Zaba og teamet forestillede sig, den er også vejrbestandig og støvtæt, som det demonstreres i videoserien Check 1,2. Og udover alle disse funktioner opfylder Move endda også akustikteamets krav om et ultrabredt og rigt detaljeret lydbillede, samtidig med at den lever op til det industrielle designteams kriterier.

At skabe en højttaler med genial lyd er ikke så enkelt, som det lyder – bogstaveligt talt. Bag hver 15-sekunders HD-videooptagelse ligger der en verden af design og afprøvning samt et engageret team.

Acceptér Cookie deklaration på Solunoid.dk Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.       LÆS MERE