Andre

Der er ingen produkter i denne kategori.

Andre flex filamenter
Ironisk nok behøver fleksible filamenter ikke at være svære at udskrive.

Vil du begynde at bruge 3D-printer fleksible filamenter? Men med alt det valg derude, kan det være en smule skræmmende at beslutte, hvilken man skal gå efter. TPE og TPU er begge populære fleksible, gummilignende glødetråd.

Der er andre filamenter som fleksibel eller blød PLA, men de to seriøse spillere (TPU og TPE) på markedet er hårdere at bære og mere elastiske - så de er velegnet til en langt større række anvendelser.

Hvad er forskellen mellem TPE og TPU? Selvom vi kort forklarer forviklingerne, er det værd at komme ud af den måde, at TPU er en form for TPE. Forvirrende, ikke? I 3D-printerindustrien er termerne TPU og TPE blevet udskiftet løst, men de er i samme familie.

For at undgå forvirring i denne artikel antager vi, at TPE er den mere almindelige, blødere variant, der har været tilgængelig i et par år nu. Mens navnet TPU mere almindeligt brugt til den lidt nyere, fastere variant, der for nylig er blevet tilgængelig.

For at afhjælpe dette skal du vide, hvad de står for:

TPE = ThermoPlastic Elastomer

TPU = termoplastisk polyurethan, som er en type termoplastisk elastomer

Hvorfor kan jeg ikke bruge faktisk gummi 3D-printertråd? Gummi i sig selv i termohærdeform kan faktisk ikke gensmeltes på grund af den tværbinding, der opstår i den oprindelige indstillingsproces.

Kort sagt, vi kunne fremstille glødetråden - men du ville ikke være i stand til at smelte den igen for at udskrive med den.

Så du vil have alle slutbrugsegenskaber af gummi, ligesom høj elasticitet, stor kompressionsstyrke og slidstærk holdbar fleksibilitet - men i en form, der er let at udskrive? Vi hører dig.

Lad os undersøge de vigtigste forskelle mellem disse to termoplastiske elastomerer, så du kan beslutte, hvad der er rigtigt til din applikation.

Først og fremmest den originale konkurrent: Hvad er TPE-filament?

For at undgå forvirring er det værd at bemærke, at næsten alle "TPE" -tråd i virkeligheden er en grad af "TPU", som vi har vist ovenfor.

Med henblik på denne artikel kalder vi TPE som det originale, blødere materiale, der først blev bragt på markedet for et par år siden, og TPU som den nyere variant, med lidt forskellige egenskaber.

Som vi nævnte ovenfor, er TPE (ThermoPlastic Elastomer), hvad disse fleksible filamenter vi normalt kaldte, da vi først kom ind på markedet.

Indtil for nylig har den blødere TPE været det mest almindelige tilgængelige materiale til fleksibel udskrivning (tænk på Ninjaflex, SemiFlex, Filaflex og lignende). Det er hovedsageligt en plastik, der har gummilignende kvaliteter.

Vent, men er ikke Ninjaflex en TPU? Ja - da NinjaTek kom på markedet for et par år siden, blev deres kerneprodukt NinjaFlex på det tidspunkt også omtalt som en TPE. I de senere år har de skiftet til at kalde det det rigtige navn, TPU.

Typisk er tryk lavet med TPE fleksibelt glødetråd virkelig elastisk - du kan strække dem op til to gange deres oprindelige længde og vende tilbage til deres oprindelige tilstand uden permanent deformation

Det er virkelig blødt, med en typisk landhårdhed på bare 85A. Meget bløde, fleksible filamenter har en historie med at forårsage vanskeligheder hos nogle printere, når du udskriver - afhængigt af typen af ​​ekstruder, du bruger

Acceptér Cookie deklaration på Solunoid.dk Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.       LÆS MERE