PLA (Polyactic Acid)

Published : 2020-01-23 13:50:29 - Categories : Materiale guide

PLA (Polyactic Acid)

PLA Materials for 3D Printers
PLA
er det mest almindelige materiale, som de fleste starter deres rejse med i 3D Print verdenen. Det er nemt at arbejde med og prismæssigt ligger det i den billige ende af skalaen. Og så fås det i en masse forskellige farver og effekter med glimmer osv.

Sammenfatning

Polymælkesyre, almindeligvis kendt som PLA, er et af de mest populære materialer, der bruges til 3D-printning. Det er det mest anvendte trådfilament for de fleste ekstruderingsbaserede 3D-printere, fordi det kan printes ved en lav temperatur og ikke kræver en opvarmet byggeplade. PLA er et fantastisk førstegangs materiale at bruge, når du lærer om 3D-printning, fordi det er let at printe med, meget billigt og skaber dele, der kan bruges til en lang række formål. Det er også et af de mest miljøvenlige filamenter på markedet i dag. PLA er udvundet af afgrøder som majs og sukkerrør og kan genbruges og vigtigst af alt, bionedbrydeligt. Som en bonus giver dette også plasten mulighed for at afgive en sød aroma under udskrivning.

FORDELE                    ULEMPER
Yes Lave omkostninger No!
 Lav varmemodstandsdygtighed
yes Stiv og god styrke No!
 Kan sive filament og har brug køle blæsere
Yes! God størrelses nøjagtighed No!
 Filament kan være sprød og knække
Yes! Lang holdbarhed efter åbning No!
 Ikke til udendørs brug (Sollys)

Krav til udstyr

Før 3D-printning med PLA skal du sørge for, at din 3D-printer opfylder de hardwarekrav, der er anført nedenfor for at sikre den bedste udskriftskvalitet.

Byggeplade
Temperatur: 45-60°C
Opvarmet byggeplade: Valgfri
Lukket kasse: ikke krævet
Ekstruder
Temperatur: 190-220 °C
Ingen speciel hot-end nødvendig

Køling
Del køling nødvendig
Blæserhastighed: 100%


Du kan med fordele anvende følgende til at få dit printmateriale til at hæfte bedre: Malertape, PEI Plade, Glas plade eller Limstift

Del dette indhold

Tilføj en kommentar

 (Med https://)